#TwitterCrush AS Roma ialah Raja Permin FC

Baru-baru ini, akaun rasmi Twitter AS Roma telah mengeluarkan satu ‘tweet' yang telah menggemparkan khususnya pada rakyat Malaysia. Ianya terjadi pada 9 Oktober 2018 di mana akaun...
video

UFC : KHABIB DIRASUK, McGREGOR LUNYAI

Sebelum ni follow-follow macam tu ja match antara McGregor vs Mayweather. Aku bukanlah die hard fans UFC ni sangat jika nak dibandingkan dengan WWE Smackdown/RAW. Tapi perlawanan...

Makan Tengah Hari Bersama E-Sukan

Kebelakangan ini, tular di media sosial perihal gambar Menteri Belia & Sukan YB Syed Saddiq Syed Abdul Rahman bermain permainan video bersama team Johara daripada Era FM. ...

VAR: Penamat Atau Penambah Pertikaian?

Dunia bola sepak sentiasa diselubungi dengan insiden-insiden kontroversi membabitkan kejohanan antarabangsa, kejohanan peringkat benua atau liga domestik. Dari insiden Tangan Tuhan Maradona sampailah gol yang tidak dikira...

Emerging Sports and Sports Law

  By Richard Wee, Lesley Lim and Kevin Seow Sports has always been an important aspect of Malaysian culture. The love and spirit for sports will always be something...

Sarawak Regatta Since 1871

SARAWAK Regatta adalah salah satu daripada aktiviti sukan air yang amat popular di Sarawak. Saban tahun ianya akan diadakan di Sungai Sarawak dan telahpun diangkat menjadi antara...

Sejarah Sepaktakraw Dari Zaman Melaka Sehingga Kini

Alkisah maka tersebutlah perkataan anak Sultan Mansur Syah yang bernama Raja Muhammad itu; pada niat baginda Raja Muhammad itulah hendak dirajakan di Melaka. Maka Raja Ahmad dan Raja...

Catur Dan Organisasinya

Kita selalu meletakkan konotasi negatif apabila kita menyebut tentang catur. Bagi saya yang reti-lah-sikit-sikit main chess ni, sesebuah organisasi yang mampu bergerak ke hadapan tidak boleh semuanya...

Asal Usul Sukan Ragbi

Permainan ini nampak ganas, keras, lasak, ada yang mengejar dan dikejar serta rempuhan bak peperangan. Ya itulah gambaran awal kita terhadap permainan ragbi. Jika di Malaysia, sukan...

Kemorosotan Bola Sepak Negara

Bila mana kita mendengar cerita sedih yang melanda sukan bola sepak Malaysia, tak kira sama ada di dada akhbar atau di kaca televisyen, pelbagai rasa bercampur baur....

Must Read